Hieronder vind je een aantal inspirerende filmpjes op het gebied van leiderschap. Over hoe anderen het zien, wat leiderschap teweeg kan brengen en hoe belangrijk context is.

Grenzeloos Leiderschap
In deze zevendelige serie van de NTR  reist Jeroen Smit de wereld over, op zoek naar de essentie van succesvol leiderschap in de eenentwintigste eeuw.

The Great dictator speech
Charlie Chaplin schreef deze, vooral satirische, film (1940 in de bioscopen, toen Hitler al grote delen van Europa veroverd had) voor WOII. Hij zag wat een leider teweeg kon brengen en tijdens deze speech, aan het einde van de film spreek hij zich passievol uit tegen oorlog en haat.

Stop and Hear the Music
Kunnen wij in onverwachte context talent herkennen? Een van de grootste violisten van de USA, elke voorstelling waar hij speelt is uitverkocht, werkt mee aan een experiment: hij speelt op een gewone dag, op een metrostation in Washington...

 

Ik ben erg benieuwd wie of wat jou inspireert op het gebied van leiderschap. Laat het me weten via ankejegerings@leidersvakschool.nl en wie weet kan ik jouw inspiratie op deze site zetten, zodat wij meer vakexperts kunnen inspireren!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
-->